Cuba

Beste reistijd Cuba

Cuba is eigenlijk het gehele jaar door wel bereisbaar. In bepaalde periodes heb je kans op minder regenval, maar zelfs in de natte periode kun je genieten van dit mooie eiland!

Cuba beste reistijd

Nat en droog seizoen

Er zijn twee seizoenen op Cuba: de natte periode en de droge periode. De natte periode duurt van mei tot en met september. In deze periode is er een hoge luchtvochtigheid en liggen de temperaturen veelal tussen de 25 en 30 graden Celsius. De meeste buien vallen aan het einde van de middag, het regent gelukkig meestal niet de gehele dag. Vanaf half augustus tot eind november kunnen binnen deze periode wel orkanen voorkomen in het Caribisch gebied.

De droge tijd loopt vanaf oktober tot en met april. Het is zonnig, maar ook in de droge tijd valt er wel eens een bui. In deze periode kan het in Havana, Viñales en Las Terrazas nog wel eens fris zijn. Aan de stranden is het eigenlijk het hele jaar wel door heerlijk weer, zeker tijdens de droge periode!

Beste reistijd

Wegens klimaatsveranderingen merken wij dat de seizoenen zoals we ze kennen gaan verschuiven. Het blijft dus altijd afwachten wat voor weer je krijgt tijdens je reis door Cuba. Het grootste voordeel is dat er maar weinig dagen zijn waarop het de gehele dag regent; vaak valt er een bui aan het einde van de dag, waardoor je de rest van de dag prima iets leuks kunt ondernemen.

”MET EEN CAMPER DOOR CUBA REIZEN IS EEN MOOI AVONTUUR”

Bekijk hier onze campers!