Cuba

Campings / Wild kamperen Cuba

Het eiland kent niet of nauwelijks campings, maar er zijn verschillende mogelijkheden om met de huurcamper op pad te gaan.

Door het westen van het land zijn er een aantal steunpunten aangelegd waar o.a. elektriciteit en mogelijkheden tot water vullen/legen aanwezig zijn. Deze locaties zijn bij hotels, natuurparken of kleinschalige bed & breakfasts die door de lokale bevolking worden gerund.

Wild kamperen is ook toegestaan; er zijn fantastisch mooie plekjes te vinden, maar het is nog niet erg bekend in Cuba.

Cuba camper huren bij Daiquiri Tours

Campings

Cuba camping

Het eiland kent niet of nauwelijks campings, maar er zijn verschillende mogelijkheden om met de huurcamper op pad te gaan. Door het westen van het land zijn er een aantal steunpunten aangelegd waar o.a. elektriciteit en mogelijkheden tot water vullen/legen aanwezig zijn. Deze locaties zijn bij hotels, natuurparken of kleinschalige bed & breakfasts die door de lokale bevolking worden gerund. Steunpunten in het oosten van het land zijn op aanvraag.

Wild kamperen

Cuba campings en wildkamperen

Wild kamperen is toegestaan in Cuba. Er zijn fantastisch mooie plekjes te vinden, maar het is nog niet erg bekend onder de lokale bevolking.

Overige mogelijkheden

Cuba kamperen bij hotel

Nu er binnen het Cubaanse politieke en economische systeem meer ruimte is voor particuliere initiatieven, kunnen Cubanen de kamers in hun huis verhuren aan toeristen. De lokale bevolking doet zijn uiterste best om gasten te verwelkomen en vindt persoonlijk contact vaak erg leuk. De service en de sfeer in een casa particular staan in schril contrast met die van de grote, onpersoonlijke staatshotels. De casas particulares zijn veelal eenvoudig maar netjes en sfeervol ingericht. Er is een ontbijt inbegrepen en je beschikt over je eigen sanitaire voorzieningen.

”MET DE CAMPER DOOR CUBA REIZEN IS EEN PRACHTIGE ERVARING”

Bekijk hier onze campers!