Cuba

Highlights Cuba

Een reis door Cuba beschikt over alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen en afwisselende vakantie: koloniale steden, prachtige natuur, zon, tropische stranden, klassieke oldtimers en Cubaanse muziek. Ontdek het communistische heden en verleden, maak kennis met het prachtige culturele erfgoed en geniet bovenal van contact met de vriendelijke, lokale bevolking. In slechts enkele weken kun je al veel zien van dit mooie eiland, dat het hele jaar door goed bereisbaar is.

Oldtimers in Havana stad op Cuba

Havana

Cuba Havana

Neem de tijd om rond te dwalen in de straten van deze bruisende koloniale stad, gedeeltelijk vervallen, gedeeltelijk gerestaureerd. Overal zie je duidelijk de tekenen van de vreemde mix die het communisme met een Caribisch eiland heeft opgeleverd. Wandel over de Malecón, ontdek het sfeervolle oude stadshart en maak kennis met het alledaagse Cubaanse leven.

Las Terrazas

Cuba tabak drogen

Ontdek de dichtbegroeide tropische wouden van het biosfeerreservaat Sierra del Rosario.
Het is de perfecte omgeving om te wandelen, te paardrijden of vogels te spotten (onder meer de nationale vogel, de Trogon). Ook ziplinen behoort tot de mogelijkheden! In de buurt van Las Terrazas bevinden zich diverse oude koffieplantages, waaronder de 19e-eeuwse (Franse) koffieplantage Cafetal Buena Vista, zeker een bezoekje waard.

Valle de Viñales

Cuba Vinales vallei

Dit is een schitterende vallei met tabaksplantages en typische mogotes (steile kalkstenen heuvels). Het is leuk om hier een tocht te paard of te voet maken onder leiding van een gids, en dan ook meer te leren over het proces om Cubaanse sigaren te rollen. Daarnaast vind je in deze regio het grootste grottenstelsel van heel Cuba en kun je met de fiets de natuur verder ontdekken!

Guamá & Playa Larga

Cuba Guama en Playa Larga

Dit gebied is te bezoeken op weg naar Cienfuegos. Hier leeft de historie van oude suikerrietplantages en de invasie bij de Varkensbaai, waar Fidel Castro en metgezellen in 1961 een invasie van door de CIA gesteunde rebellen op heroïsche wijze wisten af te slaan. Ook kun je naar het biosfeerreservaat Península Zapata, een waterrijk leefgebied waar onder andere de Cubaanse krokodil en de prehistorisch aandoende Manjuarí voorkomen. Je vindt in deze regio bovendien diverse snorkel- en duikmogelijkheden bij het dorpje Playa Larga.

Cienfuegos

Cuba Cienfuegos

Geniet van deze mooie koloniale stad met Franse- en Moorse invloeden. Neem de tijd om een rondrit door de stad te maken langs Parque Martí met ‘La Catedral’, het stadhuis en het Teatro Tomas Terry. Er zijn prachtige villa’s en paleizen bij de baai te vinden in de wijk Punta Gorda: vooral Palacio de Valle is een aanrader!

Trinidad

Cuba Trinidad

Volgens velen is Trinidad de mooiste koloniale stad van Cuba. Het kleurrijke historische centrum met sfeervolle straatjes is een waar openluchtmuseum. In de avond is er overal live muziek en wordt er salsa gedanst bij de trappen. Bovendien zijn er in de omgeving mooie plekken om te verkennen; het natuurpark Topes de Collantes maar ook Valle de los Ingenios zijn de moeite waard.

Santa Clara

Cuba Che Guevarra monument Santa Clara

Dé stad van Che Guevara. Je vindt er een aantal historische monumenten die deze held van de Cubaanse revolutie gedenken, bijvoorbeeld het mausoleum van Che Guevara. Een andere interessante bezienswaardigheid is het monument El Tren Blindado. In Santa Clara krijg je een beter beeld van de turbulente geschiedenis die Cuba en haar huidige politieke beleid heeft gevormd.

Santiago de Cuba

Cuba Santiago de Cuba

De tweede stad van land, ook wel dé muzikale hoofdstad van Cuba genoemd. Het is namelijk de exotische bakermat van de Cubaanse muziek. Door de ligging in het oosten, is Santiago de Cuba in de jaren ’50 minder veramerikaniseerd dan Havana. Het kent minder toerisme en voelt authentieker dan het westen van Cuba. Dwaal op je gemak door de straatjes en vergeet niet om een bezoek te brengen aan Casa de La Trova! In de nabije omgeving vind je bovendien het Sierra Maestra gebergte (voormalige rebellen hoofdkwartier van Fidel Castro) en vele andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Baracoa

Cuba Baracoa

Reis via de beroemde weg ‘La Farola’ door 3 klimaatzones naar de oudste stad van Cuba.
Baracoa is zeer sfeervol en authentiek, prachtig gelegen aan de voet van het Alturas de Baracoa gebergte. Hiervandaan ga je per catamaran naar Cayo Saetía, een verlaten natuurgebied met schitterende stranden. Een uitstapje richting het nationale park Alejandro de Humboldt is ook mogelijk.

”MET EEN CAMPER DOOR CUBA REIZEN IS EEN BIJZONDER AVONTUUR!”

Bekijk hier onze campers!