Cuba

Rijden in Cuba

In Cuba kun je heel goed zelf met een camper op pad gaan. Naar ons idee is het een bijzondere manier om het land te leren kennen. Onderweg zie je op het platteland vaak interessante taferelen als arbeiders die de oogst op de weg drogen, meerdere leegstaande fabrieken en Oostblokachtige flatgebouwen. In het verkeer kom je bovendien met grote regelmaat paarden- en ezelkarren tegen. Cubanen gaan zelf vaak per fiets, met de paardenkar of worden meegenomen door (vracht)wagens.

Cuba rijden in Cuba

Wegen in Cuba

De wegen zijn overwegend verhard en van redelijke kwaliteit. Dit neemt niet weg dat er ook matige tot slechte trajecten zijn. De centrale snelweg van het westen naar het oosten van Cuba is overwegend van goede kwaliteit. Een 4WD is geen vereiste tijdens je reis.

Bewegwijzering in Cuba

De bewegwijzering is niet altijd even duidelijk en er ontbreken regelmatig verkeersborden. Ga goed voorbereid op pad met een gedetailleerde wegenkaart en een handige app. Zo geniet je volop van het selfdrive avontuur!

Af te leggen km’s per dag

Cuba is een relatief klein land. De afstanden vanaf het centrale deel van Cuba richting het oosten van het land zijn wel wat langer, verder rijd je gemiddeld 200 kilometer op een reisdag. In de praktijk kosten de reisafstanden meer tijd om af te leggen dan je in eerste instantie zou verwachten.

”MET EEN CAMPER DOOR CUBA REIZEN IS EEN PRACHTIGE ERVARING”

Bekijk hier onze campers!