Op reis met kinderen

Naar welk Zuid-Amerikaans land ga ik toe?

Als je kinderen krijgt betekent dat niet automatisch dat je moet stoppen met reizen toch? Zowel korte vakanties niet ver van huis, strandvakanties én verre reizen behoren tot de mogelijkheden. Als je hebt besloten om naar Zuid-Amerika te gaan met je kind (of kinderen) reist nog de vraag: welk land moet het gaan worden? Hieronder hebben we geprobeerd je het verschil tussen de verschillende bestemmingen uit te leggen.

Costa Rica Tucan

Met kinderen naar Costa Rica?

Costa Rica is een land waar je heel goed met kinderen, klein en groot, naar toe op vakantie kunt gaan. Er is veel natuur en heel veel dierenleven. Er zijn veel activiteiten te doen voor jong en oud. Echt een bestemming voor een heerlijk relaxte familiereis.

Mocht je liever nog niet gaan kamperen maar een rondreis in Costa Rica willen maken met een huurauto en leuke accommodaties? Bekijk dan de mogelijkheden hiervoor bij Condor Travels.

Costa Rica kun je prima in de mei- en zomervakantie bezoeken.

Colombia Popayan stalletje op straat

Met kinderen naar Colombia?

Colombia is een prachtig land met zeer verschillende landschappen en een uiterst vriendelijke bevolking. Maar een vakantie in Colombia met kinderen?

Er kleeft een negatief imago van onveiligheid en drugshandel aan Colombia maar dat is gelukkig niet meer terecht. Inmiddels is Colombia net zo goed bereisbaar als andere landen in Zuid-Amerika. Het is een land dat nog ontdekt moet worden door de toeristen en zeker door gezinnen. Hierdoor is het er op dit moment nog relatief rustig.

Leuke en nuttige informatie over een reis met kinderen naar Colombia vind je hier.

Colombia kun je prima in de zomervakantie bezoeken.

Cuba Guama en Playa Larga

Met kinderen naar Cuba?

Zowel in de mei-, zomer- en kerstvakantie kun je qua seizoen prima naar Cuba reizen. Het is een bestemming waar veel mensen 1, 2 of 3 weken naar toe gaan. Het is vooral een afwisselende bestemming. Cultuur, historie, natuur, strand, aardige mensen, lekker eten en drinken en muziek, het is er allemaal. En daarmee een land om naar toe te gaan met zowel kleine kinderen als wat oudere kinderen. Er is genoeg vertier te vinden.

Cuba is een land waar je prima in de schoolvakanties naar toe kunt gaan.

reizen met kinderen in Zuid-Amerika

Met kinderen naar Argentinie en/of Chili?

Zowel Argentinië als Chili liggen op het zuidelijk halfrond. Dit betekent dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Wil je in onze zomervakantie op reis naar deze landen? Dan raden we aan om het midden of noordelijke deel van het land te bezoeken. Patagonië is in onze zomerperiode niet goed bereisbaar. Beide landen zijn puur natuur met uitgestrekte en lege landschappen. Houden je kinderen hiervan, zijn ze al wat ouder of juist nog heel klein? Dan kun je hier prima op reis. Zoek je meer afwisseling in een reis dan raden we aan om naar één van bovenstaande landen toe te gaan.

Reistijd kerstvakantie: Patagonie, noord Chili / Noord Argentinië
Reistijd zomervakantie: noord Chili / Noord Argentinië

”MET EEN CAMPER DOOR ZUID-AMERIKA REIZEN IS EEN FANTASTISCH AVONTUUR!”