Populaire roadtrips in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een continent waar je fantastische en uitdagende roadtrips kunt maken. Wij hebben er een aantal voor je uitgewerkt. Bekijk hieronder onze suggesties.

Populaire roadtrips in Argentinië

Met de camper door Argentinië rijden is een mooi en bijzonder avontuur. Het land is enorm groot en is qua natuur zo ongerept, leeg en ruig dat het bijna onwerkelijk is om hier doorheen te rijden.

Het noorden van Argentinië wordt gekenmerkt door kleurrijke bergachtige landschappen, wijngaarden, surrealistische hoogvlaktes (de Puna) en sfeervolle steden en authentieke dorpjes. Ook vind je er de imposante Iguazu watervallen en Iberá moerrassen, beide rijk aan dierenleven. De gauchocultuur is nog volop te ervaren op het Argentijnse platteland in deze regio.

Het zuidelijke deel van zowel Argentinië áls Chili wordt Patagonië genoemd. Patagonië is puur natuur, ruig en ongerept. Het heeft uitgestrekte, verlaten vlaktes waar de wind overheen raast, maar er zijn ook zeer bosrijke gebieden met vele meren en (soms actieve) vulkanen. Je waant je hier nog alleen op de wereld en kunt uren rijden zonder iemand tegen te komen.

Populaire roadtrips in Argentinië

Popularie roadtrips in Chili

Chili is een enorm lang en uitgestrekt land. Het is van noord naar zuid meer dan 4000 km lang en op veel plaatsen niet breder dan 150 km van oost naar west. Het is een land met in het noorden de Atacama woestijn, zoutvlaktes, geisers en surrealistische landschappen in het hoge Andes gebergte. Het is ook een land met nothofagus bossen, snelstromende rivieren, gletsjers en azuurblauwe meren. En het is het land van de ruige, lege en ongerepte Patagonische landschappen in het uiterste zuiden.

Welk deel je ook gaat verkennen, het is puur, uitgestrekt en leeg!

Veel van onze roadtrips gaan zowel door Chili áls door Argentinië. Soms omdat het niet anders kan, bijvoorbeeld om in Vuurland te komen, en soms omdat we het een mooie combinatie van de beide landen vinden.

Heb je niet zoveel tijd maar wil je graag toch de verschillende landschappen zien? Dan kun je door het maken van binnenlandse vluchten verschillende delen van dit mooie land  gaan zien in relatief korte tijd.

Populaire roadtrips in Chili

Populaire roadtrips in Colombia

Met een 4WD met daktent door Colombia trekken is een groot avontuur. Inmiddels is Colombia net zo goed bereisbaar als andere landen in Zuid-Amerika. Het is een land dat nog ontdekt moet worden door de toeristen waardoor het er op dit moment nog relatief rustig is.

Colombia kent vele authentieke koloniale stadjeshooggebergte, nevelwouden, jungle en het grenst zowel aan de pacifische als de Caribische oceaan. De Zona Cafetera, de koffieregio bij uitstek, is van een ongekende schoonheid met prachtige vergezichten. Bovendien heeft men traditionele finca’s omgetoverd tot fantastische accommodaties die echt een toegevoegde waarde aan je reis geven om daar één of meerdere nachten te verblijven!

Colombia is niet alleen een prachtig land maar heeft ook een uiterst vriendelijke bevolking.

Populaire roadtrips in Colombia

Populaire roadtrips in Costa Rica

Heerlijk in alle vrijheid rondreizen met een 4wd met daktent door Costa Rica. Overnachten op bijzondere plekken, stoppen waar en wanneer je maar wilt. Is het iets voor jou? Hoe avontuurlijk je het wilt maken, dat is aan jou. In een periode van ongeveer 2 á 3 weken kun je veel van dit natuurparadijs gaan zien!

Het land heeft een grote variatie in landschappen en is echt een bestemming voor natuurliefhebbers; van mangrove bossen, tropische stranden en weelderig regenwoud tot vulkanen, mistig nevelwoud en natuurlijke thermale baden. Ook het enorm rijke dierenleven is een goede reden om dit land te willen leren kennen.

Tijdens een selfdrive door Costa Rica leg je relatief korte reisafstanden af. De wegen zijn overwegend geasfalteerd en over het algemeen van redelijke kwaliteit. Maar er zijn ook matige tot slechte trajecten en de bewegwijzering laat nog wel eens te wensen over. Het avontuur tegemoet!

Populaire roadtrips in Costa Rica

Populaire roadtrips in Cuba

Rondreizen per camper is een nieuw fenomeen. Cuba is een unieke selfdrive bestemming en onvergelijkbaar met ieder ander land. Het is vooral een afwisselende bestemming. Cultuur, historie, natuur, strand, aardige mensen, lekker eten en drinken en muziek, het is er allemaal. Op dit swingendste en kleurrijkste eiland van het Caribische gebied met een ideaal klimaat, hoor je overal de klanken van de salsa en de son. Het leven van de vriendelijke en extraverte Cubanen speelt zich vooral buiten af. Er wordt een potje domino gespeeld en urenlang gesleuteld aan de oude Amerikaanse auto´s. Op het platteland reis je langs de tabaksvelden en dorpjes met houten felgekleurde huizen. In de tropische jungle hoor je de nationale vogel, de Trogon. Met je voeten in het witte zand van een tropisch palmenstrand met uitzicht op een azuurblauwe zee sluit je de reis af al genietend van een tropische cocktail met Cubaanse rum?

Populaire roadtrips in Cuba

”MET DE CAMPER DOOR ZUID-AMERIKA REIZEN IS EEN PRACHTIGE ERVARING”