Chili

Met een camper door Chili reizen

Chili is een enorm lang en uitgestrekt land. Het is van noord naar zuid meer dan 4000 km lang en op veel plaatsen niet breder dan 150 km van oost naar west. Het is een land met in het noorden de Atacama woestijn, zoutvlaktes, geisers en surrealistische landschappen in het hoge Andes gebergte. Het is ook een land met nothofagus bossen, snelstromende rivieren, gletsjers en azuurblauwe meren. En het is het land van de ruige, lege en ongerepte Patagonische landschappen in het uiterste zuiden.

Welk deel je ook gaat verkennen, het is puur, uitgestrekt en leeg!

Pucon-camper-4x4-Chili

Campers in Chili

Wij kunnen de huur van een camper in Chili voor je regelen. Je mag met deze campers buiten Chili ook in Argentinië en meestal in Uruguay rondreizen.

Chili Atacama woestijn eindeloze wegen

Rijden in Chili

Chili leent zich uitstekend voor een bijzonder rij-avontuur. Het is een uitgestrekt land met prachtige routes. Het wegennet kent een groot aantal geasfalteerde wegen maar er zijn (gelukkig?) ook nog steeds vele onverharde wegen te vinden. Er wordt, net als bij ons, rechts gereden.

Chili fuchsia's onderweg

Veiligheid in Chili

Chili is een redelijk veilig land, zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen. Zoals tijdens alle reizen zowel dicht bij huis als ver weg moet je waakzaam blijven.

Chili camping

Campings in Chili

Chili is puur natuur. Je kunt op prachtige wild camps staan midden in de overweldigende en ruige natuur! Wil je af en toe douchen of lijkt wild kamperen je nog wat eng? Er zijn ook voldoende campings in het land te vinden. Op naar een bijzonder camper avontuur!

tijd zuid-amerika

Praktische informatie

Je gaat op reis naar Chili maar kun je overal pinnen, is er wel mobiel bereik op de carretera austral en welke stekkers heb je nodig?

Chili Torres del Paine - Cuernos

Highlights Chili

Chili kent vele highlights en is qua natuur zo enorm ongerept, leeg en ruig dat het bijna onwerkelijk is om hier doorheen te rijden. Zowel Patagonie als het noorden van Chili zijn van een ongekende schoonheid.

”MET EEN CAMPER DOOR CHILI REIZEN IS EEN PRACHTIG AVONTUUR”