Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de huur van een (4wd) camper of (4wd) auto met daktent in de door ons aangeboden landen in Zuid-Amerika.

Zuid-Amerika is een enorm groot continent en de landen verschillen qua rijgedrag van de locals en de veiligheid op de weg. Een eenduidig antwoord kunnen we dan ook niet geven. In het algemeen geldt dat wij alleen die bestemmingen aanbieden waar we zelf zijn geweest en waar we het verantwoord vinden om zelf te gaan rijden. Hoe je het rijden op een verre bestemming ervaart hangt natuurlijk ook af van de rij-ervaring die je al hebt opgedaan.

Ga je voor de eerste keer op een verre bestemming rijden in Zuid-Amerika? Dan raden we Argentinië, Chili of Costa Rica aan. Heb je al vaker op verre bestemmingen gereden? Dan liggen ook Cuba en Colombia binnen je bereik.

We hebben per land in het kort beschreven of er überhaupt campings zijn en wat je er van kunt verwachten. Bekijk deze informatie over campings bij het desbetreffende land:

Je mag in de landen die wij aanbieden in Zuid-Amerika wild kamperen. In nationale parken is wild kamperen meestal niet toegestaan.

Wat de huur van een camper of auto met daktent kost, verschilt per verhuurder, per model en per reisperiode. Wij hebben per model de algemeen geldende prijzen vermeld. Soms wordt hier door de verhuurders wel van afgeweken. Om echt een beslissing te kunnen nemen raden we je aan een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij doen ons best je deze binnen enkele dagen toe te sturen.

Het huren van een camper lijkt in eerste instantie duur. Daar staat tegenover dat je tijdens een camperreis geen prijzige hotelovernachtingen hoeft te maken en dat je ervoor kunt kiezen om je eigen maaltijden te bereiden. Zo spaar je heel wat restaurantrekeningen uit.

In de meeste gevallen zullen de totale kosten voor een campervakantie ongeveer hetzelfde zijn als voor een autorondreis met hotels (één kamer).

Het hoofddepot van deze camperverhuurders ligt meestal in de hoofdstad van het land. Zowel per verhuurder als per land zijn de mogelijkheden verschillend. Bij elk model hebben wij een overzicht gemaakt waar je de camper/auto met daktent kunt ophalen dan wel inleveren.

Overzicht van alle campers

Goed om te weten: het is niet mogelijk om in het ene land de camper op te halen en in het andere land weer in te leveren.

De minimum huurperiode verschilt per seizoen, per land en per verhuurder. Als algemene regel kun je hanteren dat 7 dagen een minimum huurperiode is.

Bij een camper / auto met daktent die je huurt in Argentinië of Chili mag je de grens naar een aantal buurlanden passeren. Per verhuurder verschillen de mogelijkheden.

In Colombia en Costa Rica is het niet toegestaan om met de gehuurde camper / auto met daktent de grens te passeren.

Aangezien Cuba een eiland is, is deze vraag voor deze bestemming niet van toepassing.

Als je via ons een camper / auto met daktent huurt moet je binnen 7 dagen na de datum op de factuur een aanbetaling doen van 30%. De restant betaling moet uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de reis zijn voldaan.

We hebben van elke camperverhuurder informatie voor je verzameld. Hier kun je o.a. hun huurvoorwaarden vinden en deze zelfs downloaden.

Overzicht camperverhuurders

Je kunt in Zuid-Amerika verschillende campermodellen of auto’s met daktent huren. Het verschilt per land en per verhuurder welke soorten campers / auto’s met daktenten er worden aangeboden.

Wij hebben een indeling gemaakt in 4 categorieën te weten:

  • 4wd campers: deze hebben een opzetunit of men heeft een unit geïntegreerd met de auto
  • 4WD auto’s met daktent
  • Campers 4×2: dit zijn gewoon aangedreven voertuigen.
  • Auto’s met daktent 4×2: ook dit zijn gewoon aangedreven auto’s.

De 4wd campers zijn vrijwel allemaal voorzien van een toilet en douche aan boord. De 4×2 campers hebben meestal géén toilet en douche aan boord. De inrichting van de campers is vrij eenvoudig te noemen. Maar enkele campers hebben een automatische versnellingsbak.

Bekijk alle campertypes

Vertel onze reisadviseurs wat je wensen zijn en ze maken een reis op maat voor je. Je kunt je wensen per mail of telefoon doorgeven of je kunt een offerteformulier invullen.

Wij nemen dan contact met je op om je wensen nog even door te nemen zodat we je een reisvoorstel kunnen sturen dat past bij jouw wensen.

Je vindt op onze site al een aantal leuke camperroutes die je kunnen helpen bij het maken van je plannen.

Voor alle offertes geldt: wil je iets wijzigen of heb je vragen? Vertel het ons, we zijn flexibel en denken graag met je mee. Kom je liever langs om je wensen te bespreken? Dat kan ook, je bent van harte welkom! Maak wel even een afspraak, zodat we alle tijd voor je kunnen nemen.

Je kunt in de aangeboden landen in Zuid-Amerika een camper huren en besturen als je in het bezit bent van een geldig B-rijbewijs.

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wij raden je wel dringend aan er één mee te nemen. Je kunt deze bij de ANWB aanschaffen.

De minimum leeftijd verschilt per verhuurder maar is meestal 23 of 25 jaar.

Ja, bij het ophalen van de camper heb je een creditcard nodig om de borg te voldoen. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan. Wie de hoofdbestuurder is, zie je op het voucher dat je van ons gekregen hebt.

Je moet bij het ophalen altijd een borg voldoen. Per voertuig verschilt de hoogte hiervan. In onze offerte geven wij altijd al aan hoe hoog de borg is die je moet gaan voldoen bij het ophalen.

Het innen van de borg doet men meestal door het bedrag op de creditcard van de hoofdbestuurder te blokkeren. De creditcard wordt daarmee belast voor het bedrag van de borg. We raden dus aan om voor vertrek de limiet van je creditcard te checken en eventueel voor de duur van de reis te verhogen.

”MET EEN CAMPER DOOR ZUID-AMERIKA REIZEN IS EEN FANTASTISCH AVONTUUR!”