Roadtrip Noord-Argentinië en Chili

Avontuurlijke reis per camper

Een roadtrip door Noord-Argentinië en Chili per camper is het ultieme avontuur met de grootst mogelijke vrijheid.

Het noorden van Argentinie en Chili en Argentinië is minder bekend dan het zuiden maar het is van een ongekende schoonheid. Je krijgt tijdens deze reis een goede indruk van de surrealistische en geërodeerde landschappen, de Atacama woestijn, zoutvlaktes, geisers, canyons en landschappen met metershoge cactussen.

Roadtrip noord-chili-en-argentinie-camperreis
Argentinie Paso de Jama
Argentinie cerro de siete colores
Argentinie Puna uitzicht uit de auto
Roadtrip noord Chili Parc Lauca met de camper
Chili roadtrip vicunas
Argentinie roadtrip Salinas grandes
Chili roadtrip El Tatio geisers
Roadtrip noord Chili salar de Surire
Roadtrip noord Chili salar de Surire met camper
roadtrip noord Argentinie Puna
Per camper door Argentinië NP Ischigualasto

Routesuggestie

Roadtrip Noord-Argentinië en Chili

Dag 1 & 2: Internationale vlucht – aankomst Santiago
Dag 3: pickup camper – selfdrive naar Los Vilos
Dag 4: Selfdrive naar Vicuna
Dag 5: Selfdrive naar Punta Choros
Dag 6: Selfdrive naar NP Llanos
Dag 7: Selfdrive naar NP Pan de Azucar
Dag 8: Selfdrive naar Antofagasta
Dag 9: Selfdrive naar San Pedro de Atacama
Dag 10: San Pedro de Atacama | El Tatio geisers, vallei vd maan
Dag 11: San Pedro de Atacama | bezoek sterrenwachtersstation
Dag 12: Selfdrive naar Susques (Argentinie) via paso de Jama
Dag 13: Selfdrive naar Purmamarca | cerro de 7 colores
Dag 14: Selfdrive naar Salta
Dag 15: Selfdrive naar Cachi
Dag 16: Cachi – rustdag
Dag 17: Selfdrive naar Cafayate
Dag 18: Cafayate | bodega bezoeken en omgeving Cafayate
Dag 19: Selfdrive naar Belen via ruta 40
Dag 20: Selfdrive naar Talampaya
Dag 21: bezoek NP Talampaya en NP Ischigualasto
Dag 22: Selfdrive naar San Juan | langs difunta correa
Dag 23: Selfdrive naar Mendoza
Dag 24: Mendoza en omgeving | bodega bezoeken
Dag 25: Selfdrive naar Uspallata | Andes gebergte in rijden
Dag 26: Selfdrive naar San Esteban
Dag 27: Selfdrive naar Santiago
Dag 28 & 29: dropoff camper Santiago – vertrek – Internationale vlucht

Reisbeschrijving

Roadtrip Noord-Argentinië en Chili

ELQUI VALLEI
In de Elqui vallei worden de druiven voor de Pisco verbouwd, de nationale drank van Chili. Je rijdt in dit gebied langs wijngaarden en door velden met bloeiende fruitbomen. Vicuña is een dorpje dat je verkent tijdens deze reis. Het heeft een vriendelijke uitstraling, en vlakbij dit plaatsje staat de fabriek van Capel die leuk is om te bezoeken. Dit is namelijk een van de grote Pisco producenten in Chili. Wegens de schone lucht zijn er in deze regio verschillende sterrenwachten en observatoria gevestigd. Het is een aanrader om een kijkje te nemen in een van de vele telescopen waar zij over beschikken!

ATACAMA WOESTIJN
De Atacama woestijn is de droogste woestijn ter wereld, en beslaat ruim 1.000 km oppervlakte tot aan de grens met Peru. Het begin van de woestijn is vooral rotsachtig en zeer grillig, en met regelmaat is de kust te zien. Als je vervolgens op de Panamericana rijdt merk je dat de kustlijn ruiger wordt en de woestijn steeds meer bestaat uit zand. Je zult zien dat de kleuren en de enorme uitgestrektheid van dit landschap zeer imponerend zijn.

SAN PEDRO DE ATACAMA
Vanuit San Pedro de Atacama heb je de gelegenheid om de mooie omgeving te verkennen. De Vallei van de Maan en de zoutvlaktes spreken tot de verbeelding. Je kunt er ook de El Tatio geisers bezoeken of een meerdaagse excursie maken naar de bekende zoutvlakte Salar de Uyuni in Bolivia. In de buurt van Calama kun je een bezoek brengen aan de grootste open kopermijn ter wereld genaamd Chuquicamata.

OVER DE ANDES
Je kunt de Andes oversteken via een pas van ruim 4.800 meter, de Paso de Jama. Het landschap doet door zijn hoogte en kaalheid vaak zeer surrealistisch aan. Onderweg heb je kans op het zien van vicuña’s en flamingo’s.

SALTA
Salta is één van de belangrijkste steden van het noordwesten van Argentinië en wordt liefkozend de ‘mooie dame’ genoemd. Het klimaat is er heerlijk, daar het namelijk altijd lente is. Maak in het archeologisch museum van Salta kennis met de kinderen van Llullaillaco, mummies afkomstig uit de Inca periode die zeer goed bewaard zijn gebleven.

PURMAMARCA
Purmamarca is noordelijk gelegen van Salta en ligt in de beroemde Humahuaca vallei. De Quebrada de Humahuaca is een schitterend natuurgebied, met onder andere de diepe kloof van het Altiplano (hoogplateau), gevormd door jaren van wind en regen. In het pittoreske dorpje Purmamarca heb je prachtig uitzicht op de Cerro de los Siete Colores (de berg met de zeven kleuren) en kun je de kleurrijke indianenmarkt bezoeken.

QUEBRADA DE LAS FLECHAS & NATIONAAL PARK LOS CORDONES
In de omgeving van Cachi zijn de rotsen zodanig uitgesleten dat ze volgens de indianen op pijlpunten leken. Het lijkt wel of de rotsen zijn opgepakt, een kwart slag zijn gedraaid en weer teruggelegd zijn op aarde. Het gebied wordt de Quebrada de las Flechas genoemd, oftewel de kloof van de pijlen.

Cafayate is een plaats die bekend staat om zijn goede witte wijnen die hier verbouwd en geproduceerd worden. Je vindt er vele wijngaarden en bodega’s (wijnhuizen). Noordelijk van Cachi ligt het nationale park Los Cordones, een gebied met vele zuilcactussen die tot wel 8 meter hoog kunnen worden.

TALAMPAYA
Dit park is één van de zeven UNESCO werelderfgoed locaties in Argentinië. Deze roodgekleurde canyon is door winderosie uitgesleten en heeft prachtige vormen. Er zijn ook resten van dinosauriërs gevonden. Er heerst een droog woestijnklimaat, dat voor een speciale flora en fauna heeft gezorgd. Je bevindt je hier op ongeveer 1.300 meter boven zeeniveau. Zuidelijk van Talampaya ligt nog een ander park met mooie geërodeerde rotsformaties en dinosaurusfossielen genaamd Parque Provincial Ischigualasto.

WAT MAAKT DEZE REIS BIJZONDER

  • Wild kamper of overnachten op eenvoudige campings
  • Rijden op grote hoogte door het Andes gebergte
  • Rijden over de beroemde Panamericana
  • Reizen door surrealistische landschappen met enorm veel kleurschakeringen in het hoge Andesgebergte
  • Zoutvlaktes, geisers, wijngaarden en de Atacama woestijn

”MET DE CAMPER DOOR ZUID-AMERIKA REIZEN IS EEN PRACHTIGE ERVARING”

Bekijk hier onze campers!