Roadtrip Patagonië

Avontuurlijke reis per camper

Een roadtrip door Patagonië per camper is het ultieme avontuur met de grootst mogelijke vrijheid.

Het is een reis met vele highlights. Zo rijdt je eerst over de beroemde Panamericana en kun je bij Pucon de Villarica vulkaan beklimmen. Via de Carretera Austral en Ruta 40 maak je al snel kennis met zowel een heel weelderige vegetatie als een steppe landschap. Je ziet de pieken van de Andes en rijdt over Ruta 40 naar de beroemdste gletsjer in Argentinië de Perito Moreno.

In het park Torres del Paine kun je zowel (soms pittige) meerdaagse als kortere wandelingen maken. Uiteindelijk eindigt deze reis per camper in het zuidelijk gelegen Punta Arenas. 

Het is een reis door het ruige en verlaten landschap van Patagonië waarbij je overweldigd zult raken door het bijzondere landschap.

Patagonie camperreis door Condor Travels
Patagonie verlaten en onverharde wegen
Chili Osorno vulkaan
Argentinie merengebied Bariloche
Camping carretera austral
Chili Torres del Paine - Cuernos
Chili fuchsia's onderweg
Perito Moreno gletsjer Argentinie

Routesuggestie

Roadtrip Patagonië

Dag 1 & 2: Internationale vlucht – aankomst Santiago
Dag 3: Santiago – pickup camper
Dag 3 – 5: Selfdrive naar Pucon
Dag 6: Pucon – Villarica vulkaan
Dag 7: Selfdrive naar San Martin de Los Andes
Dag 8: Selfdrive via merengebied
Dag 9: Selfdrive naar Petrohue
Dag 10: Selfdrive naar Hornopiren | Carretera Austral
Dag 11: Ferry naar Caleta Gonzalo
Dag 12: Caleta Gonzalo en omgeving
Dag 13: Selfdrive naar Ventisquero Colgante
Dag 14: Selfdrive naar Coyhaique
Dag 15: Selfdrive naar Puerto Rio Tranquilo
Dag 16: Puerto Rio Tranquilo o.a. marmergrotten bezoeken
Dag 17: Selfdrive naar Parque Patagonia
Dag 18: Parque Patagonia – wandelen
Dag 19: Selfdrive naar Estancia via ruta 40
Dag 20: Selfdrive naar El Chalten
Dag 21: El Chalten – wandelen Fitz Roy massief
Dag 22: Selfdrive naar El Calafate
Dag 23: El Calafate – naar gletsjer Perito Moreno
Dag 24: El Calafate
Dag 25: Selfdrive naar Torres del Paine
Dag 26: Torres del Paine – wandelen naar Las Torres
Dag 27: Torres del Paine – wandelen richting Grey Gletsjer
Dag 28: Selfdrive naar Punta Arenas
Dag 29: dropoff camper Punta Arenas| binnenlandse vlucht naar Santiago
Dag 30 & 31: Vertrek Santiago – internationale vlucht

Reisbeschrijving

Roadtrip Patagonië

SANTIAGO
In Santiago, de hoofdstad van Chili begint je reis. In deze mooie stad kun je een stadstour maken met gids of in de hop on – hop off bus. Ook kun je een bodega oftewel wijnhuis bezoeken. Daarnaast is er gelegenheid om te genieten van deze mooie stad.

VILLARICA VULKAAN
Na een stuk zuidwaarts te zijn gereden over de beroemde Panamericana krijg je zicht op het Andes gebergte met zijn vele vulkanen. In Pucon heb je de gelegenheid om de Villarica vulkaan te beklimmen. Vanuit Pucon rijd je naar Argentinië door een uniek stukje natuur. De bossen op het grensgebied van beide landen bestaan uit zeer oude Araucaria bomen. Deze komen nog maar op zeer weinig plaatsen in de wereld voor. Je vervolgt je reis door het merengebied tussen San Martin de Los Andes en Bariloche.

CARRETERA AUSTRAL
In de buurt van Esquel passeer je de grens met Chili. Hier start de Carretera Austral. Deze zuidelijke hoofdweg van Chili gaat door een zeer afwisselend landschap. Het eerste gedeelte wordt kenmerkt door smalle valleien, vele snelstromende rivieren en watervallen. Vanwege het microklimaat dat hier heerst rijd je door tropische bossen met varens, bamboe en enorme bomen. Een enorm contrast met de Argentijnse kant! Na een rustdag in Coyhaique rijd je verder langs het meer Lago General Carrera. In het voorjaar staan hier de lupinen, brem, struikfuchsia’s en firebush volop in bloei! Een fantastisch gezicht! Het laatste gedeelte over de Carretera Austral is bochtig en steil en biedt werkelijk spectaculaire uitzichten over het meer.

RUTA 40
Je bent weer terug in Argentinië en gaat zuidwaarts over Ruta 40. Deze weg is een begrip in Argentinië en vergelijkbaar met Route 66 in Noord-Amerika! Hij loopt van zuid naar noord en is over grote delen nog onverhard. Je rijdt langs kleurrijke tafelbergen, de Grot van de Handen en je ziet, bij mooi weer, het Fitz Roy massief al op zeer grote afstand liggen. Onderweg kun je overnachten bij een nog in werking zijnde estancia. Vanaf El Chalten rijdt je verder zuidwaarts over Ruta 40 naar El Calafate. Hier kun je de beroemde gletsjer Perito Moreno gaan bezichtigen. Als je de reis vervolgt passeer je wederom de grens tussen Argentinië en Chili.

TORRES DEL PAINE
Over geasfalteerde en ongeasfalteerde wegen rijd je naar Torres del Paine. Dit wereldberoemde bergmassief rijst steil en grillig uit het omringende landschap omhoog. Fantastische wandelingen kun je hier maken. Ook per camper is het park goed te ontdekken. Guanaco’s zul je zeker in dit park gaan zien en hoogstwaarschijnlijk ook de Condor.

PUERTO NATALES
Vanuit Torres del Paine rijd je naar Puerto Natales. Je kunt hier nog een mooie dagexcursie maken naar de Balmaceda en Serrano gletsjer met een heuse asado als mooie afsluiting. In Punta Arenas lever je de camper in en vlieg je terug naar Santiago. Na een laatste overnachting in deze stad is de reis ten einde en vlieg je terug naar huis.

WAT MAAKT DEZE REIS BIJZONDER:

  • Overnachten in het wild of op eenvoudige campings
  • Rijden over ongeasfalteerde wegen, een mooi avontuur
  • Veel mogelijkheden om te wandelen
  • Rijden door streken waar weinig toeristen komen
  • Rijden over eindeloze vlaktes en door ruige landschappen

”MET DE CAMPER DOOR ZUID-AMERIKA REIZEN IS EEN PRACHTIGE ERVARING”

Bekijk hier onze campers!