Argentinië

Campings / Wild kamperen – Argentinië

Argentinie is puur natuur. Je kunt op prachtige wild camps staan midden in de overweldigende en ruige natuur! Wil je af en toe douchen of lijkt wild kamperen je nog wat eng? Er zijn ook voldoende campings in het land te vinden. Op naar een bijzonder camper avontuur!

Patagonie wild camp

Campings

Camping Argentinie

Campings zijn in Argentinië van een hele andere kwaliteit dan wat wij in Europa gewend zijn. Ze zijn vaak zeer eenvoudig van opzet, variërend van campingplaatsen met goede toiletgebouwen en stroomaansluiting tot alleen een picknicktafel met een eenvoudige douche en wc gelegenheid. Met je camper of auto met daktent mag je meestal gaan staan waar je wilt.

Het sanitair is over het algemeen van zeer eenvoudige kwaliteit en laat tijdens drukkere periodes nog wel eens te wensen over. Het is daarnaast niet altijd 100%zeker dat er warm water aanwezig is, maar meestal gelukkig wel. Soms is dat een kwestie van de gasfles aansluiten of de geiser aandoen. Veel campings hebben barbecue (betonnen bak) mogelijkheden. Leuk en gezellig om te gebruiken!

Wild kamperen

Kamperen naast Hotel Posta Puebla el Chiflón

Wild kamperen is toegestaan en zeker een leuke manier om de natuur in Argentinië beter te leren kennen. Je kunt namelijk op de meest fantastische plekken overnachten! Je mag op diverse plaatsen staan, het wordt alleen afgeraden om in steden of direct langs wegen te kamperen. Hoe avontuurlijk je het wil maken, dat is geheel aan jou.

Wat kost een camping?

Camping Patagonie - Campers South America

Een camping in Argentinië is meestal niet zo heel erg duur en de prijs is, net als hier in Europa, afhankelijk van het seizoen waarin je reist. Gemiddeld kun je tussen de ARS 25 en ARS 50 met twee personen per nacht al overnachten.

Wil je even niet kamperen dan zijn er ook Cabañas (kleine vakantiehuisjes), hostals of  karakteristieke estancia’s te vinden. Even een nachtje iets meer comfort?

”MET EEN CAMPER DOOR ARGENTINIË REIZEN IS EEN PRACHTIG AVONTUUR”