Argentinië

Veiligheid Argentinië

Argentinië is een redelijk veilig land, zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen. Zoals tijdens alle reizen zowel dicht bij huis als ver weg moet je waakzaam blijven. Let vooral in grote steden goed op je spullen en loop op straat niet met kostbare camera’s en sieraden “te koop”.  Mocht je beroofd worden: geef de overvaller wat hij wil en doe aangifte bij de plaatselijke politie of de toeristenpolitie (policía de turismo). Zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

Als je met de camper op pad gaat: Het is een groot, uitgestrekt en leeg land en onze ervaring is dat het qua veiligheid niet anders aanvoelt dan wanneer je door Europa zou reizen. Onze klanten vinden het over het algemeen een zeer relaxed en ontspannen om door Argentinië te rijden.

Bekijk het reisadvies voor meer actuele informatie.

Patagonie bloemenpracht

Onze tips

 • Wij raden je ten sterkste aan om paspoorten e.d. altijd in een kluisje in het hotel achter te laten. Neem een kopie van je paspoort (met in reis stempel van Argentinië) mee als je op pad gaat.
 • Ga niet op pad met alle belangrijke spullen in één tas, zoals bank- en creditcard passen, fotocamera’s, telefoon, contant geld. Neem alleen mee wat écht nodig is en reis je samen met iemand, verdeel het dan onderling.
 • Ook is het erg handig om een digitale scan van je paspoort te maken en deze te bewaren in je mailbox.
 • Handig om te weten is dat het Amerikaanse dollarteken $ ook wordt gebruikt voor het Argentijnse pesos teken. Dit kan wel eens verwarring geven.
 • Rijd niet in het donker omdat de straatverlichting nauwelijks zicht op de weg biedt. Je kunt niet goed zien wat de kwaliteit van de weg is, of er kuilen zijn, of er dieren liggen, et cetera.
 • Reisadviezen voor Argentinië: Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in de verschillende regio’s van Argentinië vind je op Nederland wereldwijd of Diplomatie België.
 • Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247

Houd hier ook rekening mee

 • Laat je bezittingen niet onbeheerd achter wanneer je je in een openbare ruimte bevindt (hotellobby, vervoer, luchthavens, restaurants, nationale parken, enzovoorts).
 • Draag geen waardevolle juwelen en neem geen grote sommen contant geld mee.
 • Laat geen waardevolle voorwerpen zichtbaar achter in de auto of camper, ook niet voor enkele minuten.
 • Pinautomaten hebben vrijwel altijd een maximum limiet wat per dag kunt pinnen. Dit verschilt per bank. Bij de Citibank en HSBC kun je meestal grotere bedragen opnemen dan bij andere banken. Denk eraan dat naast de lokale kosten er vaak ook nog kosten van je bank in Nederland bij komen.
 • Wissel in de hoofdsteden NOOIT geld om bij de mensen die in de straten “cambio” roepen. De kans is reëel dat je valse biljetten ontvangt en/of dat je de dagen daarna beroofd wordt.

”MET EEN CAMPER DOOR ARGENTINIE REIZEN IS EEN PRACHTIG AVONTUUR”