Praktische informatie Argentinië

Handig om te weten

argentina-flag

Taal

Argentinië

De officiële voertaal is Spaans. In de grotere toeristische steden kun je je in de hotels wel redden met Engels. Buiten op straat meestal niet. Reis je door het land dan kun je eigenlijk alleen met Spaans terecht. Echter met handen en voeten kom je ook nog steeds een heel eind!

tijd zuid-amerika

Tijdsverschil

Argentinië

Tijdens onze wintertijd is het 4 uur vroeger in Argentinië. Tijdens onze zomertijd is het 5 uur vroeger.

Argentinie Paso de Jama

Beste reistijd

Argentinië

Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Onze zomer is hun winter, onze lente is hun najaar etc. Er zijn ca. 8 regio’s en elke regio heeft zijn eigen klimaat en bijbehorende landschappen.

Wanneer is het dan de beste reistijd om Argentinië te bezoeken?

Lees verder…

geld Argentinie

Geldzaken

Argentinië

De Argentijnse munteenheid is de peso. In alle grote en kleinere steden kun je geld pinnen. Je kunt op steeds meer plekken met een pinpas of creditcard betalen. Echter er zijn nog steeds plekken waar je alleen contant kunt betalen. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende cash (lokale valuta) bij je hebt. Tenslotte kan een pinbetaling ook wel eens niet lukken vanwege storingen.

reisdocumenten

Paspoort

Argentinië

Nederlanders hebben voor Argentinië geen visum nodig. Bij aankomst ga je door de douane en krijg je een stempel in je paspoort die een geldigheid heeft van 90 dagen. Het paspoort moet nog zes maanden geldig zijn op het moment van terugkomst in Nederland. Het is niet mogelijk om met een identiteitskaart naar Argentinië te reizen.

internationaal-rijbewijs Campers South America

Rijbewijs

Argentinië

Naast een geldig Nederlands rijbewijs raden wij ook aan een internationaal rijbewijs mee te nemen. Deze is niet verplicht maar kan in sommige situaties of bij verhuurders toch praktisch zijn als je die bij je hebt. Sommige verhuurders kunnen bij het ophalen van de camper vragen naar een internationaal rijbewijs.

vaccinaties

Vaccinaties

Argentinië

Er zijn geen speciale vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Omdat dit soort zaken snel kunnen veranderen en afhankelijk is van de mate waarin u al gevaccineerd bent raden wij u aan altijd bij de GGD of een andere vaccinatiedienst te informeren of u vaccinaties nodig heeft.

argentinië-stekker-stopcontact-type-i

Electriciteit

Argentinië

De netspanning in Argentinië is 220V.  In de meeste stopcontacten passen stekkers met twee of drie (geaarde) platte polen en stekkers met twee dunne ronde polen (type C en type I). Dit betekent dat een wereldstekker meestal nodig is. Aangezien Europeese apparaten gemaakt zijn voor 220V. kunnen die daar gewoon gebruikt worden.

kleding reis Zuid-Amerika

Kleding

Argentinië

Argentinie is een groot land waardoor er grote verschillen zijn in het klimaat. We raden aan om voor alle weertypes kleding mee te nemen. Zogenaamde laagjes kleding werkt dan het beste. Reis je af naar Patagonië? Hou dan vooral rekening met fris tot koud weer. Een water- en winddicht jack is een must.

boodschappen doen Zuid-Amerika

Boodschappen doen

Argentinië

In de grote en middelgrote plaatsen tref je voldoende supermarkten aan met een behoorlijke keus in produkten. Ben je op reis door een dunbevolkt gebied? Dan hebben ze in de dorpjes altijd wel een bakker en een buurtsuper waar veel te verkrijgen is. De keuze is dan minder ruim maar van de echte eerste levensbehoeftes is altijd iets te verkrijgen.

grenspassage

Grenspassages

Argentinië

Als je per camper reist, is het volgende van belang: Er mogen géén (ongekookte) groenten, aardappelen, fruit (ook rozijnen), honing, en vlees(waren) ingevoerd worden. Kaas, eieren en yoghurt mogen soms wel, soms niet de grens mee overgenomen worden. Gekookte groenten en vlees mogen wel de grens mee overgenomen worden. Soms moet je een zgn. verklaring ondertekenen dat je niets van bovenstaande bij  je hebt. Er staan boetes op overtreding. Men controleert bij de meeste grensovergangen en soms ook al bij aankomst op het vliegveld.

wifi teken

Wifi

Argentinië

In steden en dorpjes is er vrijwel altijd mobiel bereik en wifi te vinden. Veel restaurants hebben als lokkertje op de ramen staan dat ze wifi hebben. Onder het genot van een kopje koffie of iets te eten kun je ook even je mail checken. Ook bij sommige grotere tankstations is er wifi te vinden.

”MET DE CAMPER DOOR ARGENTINIE REIZEN IS EEN PRACHTIG AVONTUUR”