Chili

Campings / wild kamperen Chili

Chili is puur natuur. Je kunt op prachtige wild camps staan midden in de overweldigende en ruige natuur! Wil je af en toe douchen of lijkt wild kamperen je nog wat eng? Er zijn ook voldoende campings in het land te vinden. Op naar een bijzonder camper avontuur!

Chili wild kamperen

Campings Chili

Chili camping

Campings zijn in Chili van een hele andere kwaliteit dan wat wij in Europa gewend zijn. Ze zijn vaak zeer eenvoudig van opzet, variërend van campingplaatsen met goede toiletgebouwen en stroomaansluiting tot alleen een picknicktafel met een eenvoudige douche en wc gelegenheid. Met je camper of auto met daktent mag je meestal gaan staan waar je wilt.

Het sanitair is over het algemeen van zeer eenvoudige kwaliteit en laat tijdens drukkere periodes nog wel eens te wensen over. Het is daarnaast niet altijd 100%zeker dat er warm water aanwezig is, maar meestal gelukkig wel. Soms is dat een kwestie van de gasfles aansluiten of de geiser aandoen. Veel campings hebben barbecue (betonnen bak) mogelijkheden. Leuk en gezellig om te gebruiken!

Wild kamperen Chili

wild camp Patagonie - Campers South America

Wild kamperen is toegestaan en zeker een leuke manier om de natuur in Chili beter te leren kennen. Je kunt namelijk op de meest fantastische plekken overnachten! Je mag op diverse plaatsen staan, het wordt alleen afgeraden om in steden of direct langs wegen te kamperen. Hoe avontuurlijk je het wil maken, dat is geheel aan jou.

Wat kost een camping?

Chili Carretera Austral wild kamperen Campers South America

Een camping in Chili is meestal niet zo heel erg duur en de prijs is, net als hier in Europa, afhankelijk van het seizoen waarin je reist. Gemiddeld kun je tussen de CLP 2500 en CLP  5000 (ca. € …) met twee personen per nacht al overnachten.

Wil je even niet kamperen dan zijn er ook cabañas (kleine vakantiehuisjes), hosterias of  authentieke estancia’s te vinden. Even een nachtje iets meer comfort?

”MET EEN CAMPER DOOR CHILI REIZEN IS EEN PRACHTIG AVONTUUR”