Colombia

Campings / Wildkamperen in Colombia

Kamperen zoals wij dat in Europa kennen is in Colombia op dit moment nog een onbekend fenomeen. Ga je dus met een 4wd met daktent op pad dan hoort daar ook bij dat je aan het einde van de dag op zoek moet gaan naar een veilige overnachtingsplek. Het avontuur lonkt en het zal voor een hoop ontmoetingen met de lokale bevolking zorgen!

renault-alaskan-4wd auto-met-daktent-colombia

Overnachten

Campings in Colombia

toyota-prado-auto-met-daktent-colombia-1

Colombia kent geen netwerk van campings waar je kunt overnachten. Overnachten doe je dan ook bij hostals, op de parking van een restaurant, de parking van een nationale park waar bewaking is of zelfs bij een finca. Het is niet meer dan logisch  dat als je gebruik wilt maken van sanitair dat je hier dan, net als op een echte camping, voor betaald. Via de app van ioverlander kun je plekken vinden om te overnachten.

Wild kamperen in Colombia

4wd met daktent huren bij karakoles in Colombia

Het is toegestaan om wild te kamperen in dit land. We raden het je echter niet aan om te doen. Doe je het wel ga hier dan heel zorgvuldig mee om. Heb je geen goed gevoel bij een bepaalde plek? Blijf daar dan ook niet staan en zoek een plek bij een hostal, restaurant of anderzins.

Overige mogelijkheden

Colombia boutique hotel

Heb je misschien even geen zin om in alle eenvoud te kamperen? Gun jezelf dan eens de luxe van een mooi boutique hotel of een finca met zwembad. Bovendien liggen deze accommodaties vaak op erg mooie plekken en kunnen ze daarmee een meerwaarde geven aan je hele vakantie.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COLOMBIA REIZEN IS EEN GROOT AVONTUUR!”