Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica

Je kunt zo ongeveer het hele jaar door wel op pad in Costa Rica. Iedere maand heeft namelijk weer zijn eigen charme als je op avontuur bent in dit mooie land. Het kan het hele jaar door regenen, alleen heb je in bepaalde periodes iets minder kans op regenval.

Costa Rica beste reistijd

Droogseizoen / regenseizoen

Er zijn twee seizoenen in Costa Rica waar je rekening mee kunt houden. Er is een droge tijd die loopt vanaf half december t/m april. Het regenseizoen, ook wel bekend als het groene seizoen loopt vanaf mei t/m half december. In het regenseizoen zijn sommige wegen modderiger en wordt het uitdagender om te rijden. We raden dan wel aan om met een 4wd op pad te gaan. En met een flexibele en avontuurlijke instelling is het ook dan nog prima te doen!

De beste strandperiode aan de Pacifische oceaan loopt vanaf november t/m april. In de andere maanden kun je er zeker genieten, maar is er meer kans op een regenbui. De periode met de minste regenval aan de Caribische stranden loopt van mei t/m juni en september t/m oktober. Buiten deze periode vallen er flink wat buien, maar eigenlijk vallen die hier het gehele jaar door wel.

Beste reistijd

Door de klimaatsveranderingen merken wij dat de seizoenen zoals we ze kennen gaan verschuiven. Het blijft dus altijd afwachten wat voor weer je krijgt tijdens je reis door Costa Rica. Uiteindelijk wordt Costa Rica dankzij de tropische regenval wel het groene natuurparadijs zoals we het kennen.

Het grootste voordeel is dat er maar weinig dagen zijn waarop het de gehele dag regent; vaak valt er een bui in de ochtend of aan het einde van de dag, waardoor je de rest van de dag prima iets leuks kunt ondernemen. En als het wel regent? Vergeet dan niet je poncho, waterdichte schoenen en een positieve instelling: Pura Vida!

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COSTA RICA REIZEN IS EEN HEERLIJK AVONTUUR”