Costa Rica

Rijden in Costa Rica

Costa Rica is zeer geschikt om zelf met een auto met daktent te verkennen. De routes gaan door de schitterende landschappen met uitzicht op de mooie natuur. Dat maakt het erg leuk om onderweg te zijn. Bepaal je eigen tempo, geniet van het rijden en maak zeker enkele stops voor een fotomomentje.

Toyota-FJ-Cruiser-auto-met-daktent-4x4-Costa-Rica

Wegen Costa Rica

De snelwegen en de belangrijke wegen in Costa Rica zijn overwegend verhard. De secundaire wegen in landelijke gebieden en de wegen naar stranden en dorpjes zijn meestal van een zeer matige kwaliteit. Onverharde wegen vind je in de afgelegen gebieden of in natuurreservaten.

Hoewel Costa Rica veel goed geasfalteerde wegen kent, liggen sommige hotels of lodges nog wel eens langs een onverharde weg. Soms gaan routes over minder goede wegen en tijdens zware regenbuien heb je een beter wegligging met 4WD aangedreven auto. Al met al voldoende redenen om te kiezen voor een 4WD met daktent tijdens je reis door Costa Rica!

Bewegwijzering

De bewegwijzering is niet altijd even duidelijk en er ontbreken regelmatig verkeersborden. Ga goed voorbereid op pad met een gedetailleerde wegenkaart en een handige app/navigatiesysteem.

Zo geniet je volop van het selfdrive avontuur!

Af te leggen km’s per dag

Costa Rica is een relatief compact land waardoor de reisafstanden in kilometers vaak meevallen.

In de praktijk duren de reisafstanden wel langer dan je in eerste instantie zou verwachten.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COSTA RICA REIZEN IS EEN HEERLIJK AVONTUUR”