Praktische informatie Costa Rica

Handig om te weten

costa rica vlag

Taal

Costa Rica

De officiële voertaal is Spaans. In veel hotels en restaurants kun je redelijk met Engels terecht. Buiten op straat zal dat wel iets minder zijn maar aangezien er ook veel Amerikanen naar Costa Rica op reis gaan zullen veel mensen toch wel de nodige woordjes Engels beheersen.

tijd zuid-amerika

Tijdsverschil

Costa Rica

Tijdens onze wintertijd is het 6 uur vroeger in Costa Rica. Tijdens onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Costa Rica beste reistijd

Beste reistijd

Costa Rica

Je kunt zo ongeveer het hele jaar door wel op pad in Costa Rica. Iedere maand heeft namelijk weer zijn eigen charme als je op avontuur bent in dit mooie land. Het kan het hele jaar door regenen, alleen heb je in bepaalde periodes iets minder kans op regenval.

geld Costa Rica

Geldzaken

Costa Rica

De Costaricaanse munteenheid is de colon. In alle grote en kleinere steden kun je geld pinnen. Je kunt op steeds meer plekken met een pinpas of creditcard betalen. Echter er zijn nog steeds plekken waar je alleen contant kunt betalen. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende cash (lokale valuta) bij je hebt. Tenslotte kan een pinbetaling ook wel eens niet lukken vanwege storingen.

reisdocumenten

Paspoort

Costa Rica

Nederlanders hebben geen visum nodig. Het paspoort moet nog zes maanden geldig zijn op het moment van terugkomst in Nederland. Het is niet mogelijk om met een identiteitskaart naar Costa Rica te reizen.

internationaal-rijbewijs Campers South America

Rijbewijs

Costa Rica

Naast een geldig Nederlands rijbewijs raden wij ook aan een internationaal rijbewijs mee te nemen. Deze is niet verplicht maar kan in sommige situaties toch praktisch zijn als je die bij je hebt.

vaccinaties

Vaccinaties

Costa Rica

Er zijn geen speciale vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP, gele koorts en Hepatitis A aanbevolen. Omdat dit soort zaken snel kunnen veranderen en afhankelijk is van de mate waarin u al gevaccineerd bent raden wij u aan altijd bij de GGD of een andere vaccinatiedienst te informeren of u vaccinaties nodig heeft.

costa-rica-stekker-stopcontact-type-a

Electriciteit

Costa Rica

De netspanning in Costa Rica is 120V en de standaard frequentie is 60Hz.. Wanneer deze frequentie verschilt van de frequentie in je thuisland (Nederland: 50Hz) is voorzichtigheid met je elektronische apparatuur geboden. Bekijk de kleine lettertjes op het apparaat waar staat aangegeven of het apparaat de frequentie aankan. De benodigde stekkers zijn  type A en type B. Dit betekent dat een wereldstekker nodig is.

kleding reis Zuid-Amerika

Kleding

Costa Rica

Costa Rica is een relatief klein land met grote invloeden van de oceanen aan beide kanten van het land. Het is een tropisch en vochtig land waar met enige regelmaat een forse regenbui valt. We raden aan om vooral voor warm weer kleding mee te nemen. Een regenponcho kan ook handig zijn als je wordt overvallen door een tropische bui.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COSTA RICA REIZEN IS EEN HEERLIJK AVONTUUR”