Costa Rica

Veiligheid Costa Rica

Costa Rica is een veilig land, maar zoals in veel toeristische gebieden zijn er hier en daar zakkenrollers of rovers actief die zich op toeristen richten. Met relatief eenvoudige maatregelen kun je problemen voorkomen. Wees je te allen tijde bewust van je omgeving, zoals je in elke toeristische stad zou doen.

Costa Rica flora

Onze tips:

Wij raden ten zeerste aan paspoorten e.d. altijd in een kluisje in het hotel achter te laten. Neem een kopie van je paspoort (met inreisstempel Costa Rica) mee als je op pad gaat. Ook is het erg handig om een digitale scan van je paspoort te maken en deze te bewaren in je mailbox.

Het is niet raadzaam om in het donker te rijden omdat de straatverlichting amper zicht op de weg biedt. Je kunt niet goed zien wat de kwaliteit van de weg is, of er kuilen zijn, of er dieren liggen et cetera. Het wordt tussen 5 uur en 7 uur donker (zeer snel nadat het gaat schemeren), dus zorg ervoor dat je tegen die tijd al op je volgende bestemming bent. Ook wandelen in het donker wordt afgeraden (tenzij je deelneemt aan een tour of samen op pad gaat met een lokale gids).

Houd hier ook rekening mee:

  • Laat je bezittingen niet onbeheerd achter wanneer je je in een openbare ruimte bevindt (hotellobby, vervoer, luchthavens, restaurants, nationale parken, enzovoorts).
  • Draag geen waardevolle juwelen en neem geen grote sommen geld mee.
    Gebruik enkel geldautomaten in openbare en goed verlichte ruimtes.
    Laat geen kostbare voorwerpen zichtbaar achter in de camper, ook niet voor enkele minuten.
  • Ga niet op pad met alle belangrijke spullen in 1 tas, zoals bank- en creditcard passen, fotocamera’s, telefoon, contant geld. Neem alleen mee wat écht nodig is en verdeel het.
  • Wees voorzichtig als men spontaan zijn diensten aanbiedt, bijvoorbeeld bij autopech.
  • In het regenseizoen (april/mei tot begin december) raden we je niet aan om in rivieren te baden, aangezien het waterniveau in een korte tijd zeer snel kan stijgen.
  • Er is een sterke zeestroming die plotseling op kan steken in zowel de Pacifische Oceaan als de Caribische zee. Ook belangrijk; bekijk zorgvuldig de watergetijden voordat je eropuit gaat.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COSTA RICA REIZEN IS EEN HEERLIJK AVONTUUR”