Colombia

Beste reistijd Colombia

Colombia ligt niet ver boven de evenaar en heeft daardoor weinig schommelingen in de temperaturen door het jaar heen. De temperatuur varieert vooral vanwege de hoogte waarop u zich bevindt. Colombia kent twee droge en twee natte periodes. Vanwege de enorm grote variatie in hoogtes in het land kan het zijn dat u op 1 dag meerdere klimaatzones aan doet. We raden aan om kleding voor meerdere weertypes mee te nemen.

Colombia Salento

Regio’s

In de lager gelegen gebieden (het grootste deel van Colombia) ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 25 graden. De hoofdstad Bogotá ligt op 2600 meter hoogte, hier ligt de temperatuur rond de 15-20 graden en koelt het ‘s avonds en ‘s nachts sterk af.

Voor de beste reistijd is natuurlijk ook de regentijd van belang. Deze valt in Colombia in twee periodes nl. de periode april t/m juni en de maanden oktober en november. Door de regen is de natuur wel wat mooier omdat alles mooi in bloei staat.

Beste reistijd

De beste reistijd Colombia voor een zonnige rondreis is in de maanden december t/m maart en juli t/m september. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis door Colombia maken.

De drukste maanden in Colombia zijn december en januari omdat de Colombianen dan zelf hun zomervakantie vieren. Ook tijdens de week voor Pasen, ‘Semana Santa’, gaan de Colombianen op reis in eigen land.

De internationale reizigers komen vaak van juni t/m augustus, waardoor het deze maanden ook wat drukker is. De andere maanden van het jaar is het laagseizoen in Colombia. Als je niet afhankelijk bent van een bepaalde reisperiode, dan is het laagseizoen een goede periode om ten volle te genieten van het rustige Colombia.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COLOMBIA REIZEN IS EEN GROOT AVONTUUR”