Colombia

Veiligheid Colombia

Colombia heeft geen goede reputatie als het gaat om veiligheid. Dat is onterecht. De berichten over onveiligheid in Colombia gaan vooral over gebieden waar je als toerist niets te zoeken hebt. In de steden en regio’s die wel door toeristen worden bezocht, kun je zonder problemen reizen. Hier vind je meer informatie over veiligheid Colombia.

Colombia mooie bloemen

Zonder problemen reizen

Kijk je naar het reisadvies voor Colombia van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, dan is het even schrikken. Volop rode en oranje gebieden en waarschuwingen voor demonstraties en criminaliteit. Kijk je op de website van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, dan is het advies veel positiever en komen rode gebieden helemaal niet voor.

Wij kijken vooral naar de ervaringen van onze lokale reisagenten en onze reizigers. Zij voelen zich altijd volkomen veilig en op hun gemak. De Colombianen zijn ontzettend vriendelijk en staan altijd klaar om je helpen. Dat geeft terecht een heel veilig gevoel.

Op zo’n 5% van het grondgebied van Colombia moet je als reiziger gewoon niet komen. Meestal is daar ook weinig te zien voor reizigers, dus je mist er ook niets aan. In de gebieden met toeristische highlights kun je zonder problemen reizen.

Houd hier ook rekening mee:

  • Wil je een taxi nemen, laat je hotel er dan eentje bellen. Zij hebben contact met de beste taxibedrijven en de taxi staat in no time voor de deur.
  • Kies in de grote steden voor hotels in goede wijken, waar je ook ’s avonds zonder problemen over straat kunt.
  • Gebruik je gezonde verstand en let op je spullen. Houd je camera in je tas, zwaai niet rond met je portemonnee en draag geen dure sieraden. Kortom: neem normale voorzorgsmaatregelen. De Colombianen noemen dat ‘no dar papaya’: loop niet te koop met wat je hebt.
  • Geniet vooral van je reis en van de vriendelijkheid van de mensen. Eventuele zorgen over veiligheid verdwijnen als sneeuw voor de zon zodra je voet zet in Colombia.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COLOMBIA REIZEN IS EEN GROOT AVONTUUR”