Praktische informatie Colombia

Handig om te weten

colombia-vlag Campers South America

Taal

Colombia

De officiële voertaal is Spaans. In de grotere toeristische steden is er in de hotels meestal wel iemand die enig Engels spreekt. Buiten op straat niet. Reis je door het land dan kun je eigenlijk alleen met Spaans terecht. Echter met handen en voeten kom je ook nog steeds een heel eind!

tijd zuid-amerika

Tijdsverschil

Colombia

Tijdens onze wintertijd is het 6 uur vroeger in Colombia. Tijdens onze zomertijd is het 7 uur vroeger.

Colombia Salento

Beste reistijd

Colombia

Colombia ligt niet ver boven de evenaar en heeft daardoor weinig schommelingen in de temperaturen door het jaar heen. De temperatuur varieert vooral vanwege de hoogte waarop u zich bevindt. Colombia kent twee droge en twee natte periodes. Vanwege de enorm grote variatie in hoogtes in het land kan het zijn dat u op 1 dag meerdere klimaatzones aan doet. Lees verder…

geld colombia

Geldzaken

Colombia

De munteenheid in Colombia heet de peso. In grote steden kun je geld pinnen of euro’s of dollars omwisselen. Creditcards worden eigenlijk alleen in de betere hotels, goede restaurants en winkelcentra geaccepteerd. Hou er rekening mee dat je op afgelegen plekken soms niet kan pinnen. Pin daarom op andere bestemmingen genoeg voor persoonlijke uitgaven, alvorens af te reizen.

reisdocumenten

Paspoort

Colombia

Nederlanders hebben voor Colombia geen visum nodig. Het paspoort moet nog zes maanden geldig zijn op het moment van terugkomst in Nederland. Het is niet mogelijk om met een identiteitskaart naar Colombia te reizen.

internationaal-rijbewijs Campers South America

Rijbewijs

Colombia

Naast een geldig Nederlands rijbewijs raden wij ook aan een internationaal rijbewijs mee te nemen. Deze is niet verplicht maar kan in sommige situaties toch praktisch zijn als je die bij je hebt.

vaccinaties

Vaccinaties

Colombia

Er zijn geen speciale vaccinaties verplicht. Wel wordt DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Omdat dit soort zaken snel kunnen veranderen en afhankelijk is van de mate waarin u al gevaccineerd bent raden wij u aan altijd bij de GGD of een andere vaccinatiedienst te informeren of u vaccinaties nodig heeft.

colombia-stekker-stopcontact-type-b

Electriciteit

Colombia

De netspanning in Colombia is 110V en de standaard frequentie is 60Hz.. Wanneer deze frequentie verschilt van de frequentie in je thuisland (Nederland: 50Hz) is voorzichtigheid met je elektronische apparatuur geboden. Bekijk de kleine lettertjes op het apparaat waar staat aangegeven of het apparaat de frequentie aankan. De benodigde stekkers zijn  type A en type B. Dit betekent dat een wereldstekker nodig is.

 

kleding reis Zuid-Amerika

Kleding

Colombia

Colombia is een groot en bergachtig land waardoor er aanzienlijke verschillen zijn in het klimaat. We raden aan om voor alle weertypes kleding mee te nemen. Zogenaamde laagjes kleding werkt dan het beste. Het is een overwegend warm en enigzins vochtig land.

boodschappen doen Zuid-Amerika

Boodschappen doen

Colombia

In de grote en middelgrote plaatsen tref je voldoende supermarkten aan met een behoorlijke keus in producten. Ben je op reis door het land? Dan hebben ze in de dorpjes altijd wel een bakker en een buurtsuper waar veel te verkrijgen is. Ook zul je regelmatig kleine stalletjes aan treffen waar vaak fruit te koop is.

sanitair onderweg

Sanitair onderweg

Colombia

Reis je per auto door dit land, verwacht dan niet dat je bij de tankstations nette toiletten aantreft zoals in Europa. Meestal zijn ze niet al te schoon en moet je je eigen wc papier meenemen.

wifi teken

Wifi

Colombia

In steden en dorpjes is er vrijwel altijd mobiel bereik en wifi te vinden. Veel restaurants hebben als lokkertje op de ramen staan dat ze wifi hebben. Onder het genot van een kopje koffie of iets te eten kun je ook even je mail checken.

”MET EEN 4WD MET DAKTENT DOOR COLOMBIA REIZEN IS EEN GROOT AVONTUUR”